Er sygefraværet for højt og medarbejderomsætningen stigende?

En undersøgelse peger på, at en klar rollefordeling og gode udviklingsmuligheder kan være med til at begrænse medarbejderomsætningen og et højt sygefravær.

Det kan lyde som enkle og banale faktorer, men i praksis er det ofte faktorer, der af medarbejderne opleves som fraværende.

Gode udviklingsmuligheder forudsætter, at der selvfølgelig er økonomi til at finansiere et udviklingsforløb. Men det forudsætter også, at der er ressourcer til, sideløbende at varetage de daglige opgaver. Og det er vist her, det ofte halter. For når hamsterhjulet kører, er det netop uddannelse og udvikling der bliver nedprioriteret.

Klar rollefordeling forudsætter, at alle ved, hvem der har ansvaret for hvilke områder. Der er sjældent tid til at få dette ordentligt afstemt, ligesom der heller ikke altid er tid til at sætte nye medarbejdere ind i, hvem der gør hvad og hvornår. Hvis energien bruges på at drøfte interne konflikter, kan vi nok godt forudse, hvilken konsekvens det har på omgivelserne og ikke mindst den enkelte medarbejder.

At organisere sig i teams er ikke svaret på alt. Men det kan være en rigtig god måde at skabe både udviklingsmuligheder og en klar rollefordeling på.

Vil du høre mere om hvordan?
Skriv eller ring på 42 72 54 56